Aanvragen

Ouders of verzorgers kunnen bij Leergeld Zaanstad een aanvraag indienen om hun kind(eren) te laten meedoen waar het ondersteuning aan onderwijs betreft. Ook anderen kunnen een aanvraag indienen. Het gaat dan om professionals die met kinderen werken, zoals een sportcoach, leerkracht, brugfunctionaris, bewindvoerder, maatschappelijk werker of een Sociaal Wijkteam medewerker. (Zet graag uw eigen naam + uw rol/functie onderaan het formulier erbij.)
Aanvragen kunnen eenvoudig online gedaan worden via het aanvraagformulier.

Zodra de aanvraag online is gedaan, maakt een van onze Leergeld intermediairs (vrijwilligers) een afspraak met de ouder(s) of verzorger(s) voor een huisbezoek. Tijdens dit bezoek wordt de hulpvraag besproken. De  intermediair bekijkt samen met u van welke bestaande voorzieningen u gebruik kunt maken. Houd er rekening dat de intermediair uw inkomensgegevens bij u opvraagt.

Stichting Leergeld Zaanstad maakt onderdeel uit van het samenwerkingsverband SAM&, net als Kinderhulp, stichting Jarige Job en Jeugdfonds Sport en Cultuur. Leergeld Zaanstad werkt daarnaast goed samen met diverse lokale instanties.

Lokale Zaanse instanties

Een lokale instantie zoals Meedoen Zaanstad maakt het bijvoorbeeld mogelijk om mee te doen aan sport- en/of cultuur-activiteiten. Klik op Meedoen Zaanstad en u kunt rechtstreeks een aanvraag indienen voor deze sport- en culturele activiteiten.

Voedselhulp: www.voedselbankzaanstreek.nl
Kleding: www.kledingbankzaanstad.nl
Spullen voor in huis: www.hetgoed.nl

Onze intermediair biedt u ondersteuning bij het aanvragen van al deze voorzieningen.

Aanvraagformulier

  Alle velden met * zijn verplicht

  Uw naam:
  Aanhef: ( meneer of mevrouw of X)*

  meneermevrouwX
  Informatie kinderen

  Geslacht (meisje of jongen )*

  meisjejongen

  Wonend (in of uit huis)*

  inuit


  Geslacht (meisje of jongen )

  meisjejongen

  Wonend (in of uit huis)

  inuit


  Geslacht (meisje of jongen )

  meisjejongen

  Wonend (in of uit huis)

  inuit


  Geslacht (meisje of jongen )

  meisjejongen

  Wonend (in of uit huis)

  inuit


  Maakt u al gebruik van:

  Meedoen ZaanstadJeugdfonds S&CVoedselbankSociaal WijkteamJeugdteam

  Overig


  Heeft u eerder een aanvraag gedaan?*
  JaNee

  Ter informatie: het betreft tweede hands middelen.

  Doet uw kind van 16 of 17 een MBO opleiding? Indien ja, dan verwijzen wij u graag door naar het Studentenfonds van de betreffende MBO opleiding. Deze kunt u vinden op de website van dit MBO.
  De nieuwe wet Ouderbijdrage is vanaf augustus 2021 gewijzigd. Scholen zijn zélf verantwoordelijk voor het laten meedoen van uw kind met een schoolse activiteit zoals een schoolreisje of excursie.

  Hoe weet u van het bestaan van Stichting Leergeld?:

  krantfamilie/kennisschoolinstantieoverig

  Verklaring

  Hou er rekening mee dat Stichting Leergeld inkomensgegevens aan u zal opvragen.

  Stichting Leergeld Zaanstad zorgt ervoor dat uw aanvraag bij de juiste organisatie terecht komt. Hiertoe zetten wij uw aanvraag waar nodig door naar een lokale instantie zoals Meedoen Zaanstad, regionaal naar jeugdfonds Sport & Cultuur (JFSC) en landelijke instanties zoals Kinderhulp en Stichting Jarige Job.

  Stichting Leergeld Zaanstad verwerkt en gebruikt uw persoonsgegevens voor het doen van verstrekkingen die u voor uw kind(eren) hebt aangevraagd. Daarnaast gebruiken we uw persoonsgegevens om u aan te kunnen schrijven over verstrekkingen. Leergeld Zaanstad verzamelt of gebruikt geen informatie voor andere doeleinden, tenzij we van tevoren uw toestemming hiervoor hebben gevraagd en verkregen.