Werken bij Leergeld is nuttig, leerzaam, boeiend, soms pittig en vooral: heel concreet. Je helpt gezinnen met kinderen die het financieel zwaar hebben. Door jouw werkzaamheden kunnen kinderen beter hun school volgen. Omdat ze nu wel met hun vrienden mee kunnen fietsen naar school, nu wel boeken in hun rugtas kunnen meenemen, nu wel met een redelijke laptop hun huiswerk kunnen maken. Kortom: werk waar je snel de resultaten van ziet.

Wil je ook vrijwilliger worden bij Leergeld Zaanstad. Kijk dan eens bij de vacatures of er een interessante functie voor je bij zit. Als je interesse hebt of meer informatie wilt, kun je bellen met onze coördinator Sonja (06-33584737). Je kunt ook mailen naar leergeldzaanstad@gmail.com. Mocht je daadwerkelijk beginnen dan sluiten we samen een overeenkomst. Daarin staan onder meer duidelijke afspraken over je inzetbaarheid en de vrijwilligersvergoeding.

We kunnen altijd mensen gebruiken voor dit nuttige werk!

Je kunt je op verschillende manieren in verschillende functies voor Leergeld inzetten.

Beschikbare vacatures: 2 bestuursleden


Vacature bestuurslid Stichting Leergeld Zaansta
d onderwijs en vrijwilligersbeleid

De stichting Leergeld Zaanstad heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Dat doen we heel concreet door het verstrekken van allerlei zaken als laptops, fietsen, leermiddelen en bureautjes, zodat kinderen op een goede manier naar school kunnen. Bij Leergeld Zaanstad werken ongeveer 10 vrijwilligers. Het bestuur bestaat daarnaast uit vijf vrijwilligers.

We helpen op dit moment ruim 700 kinderen per jaar. Maar er groeien in Zaanstad meer dan 3000 kinderen in armoede op! Op dit moment zijn we voor onze doelgroep nog te moeilijk te vinden en we willen daarom directer contact met het onderwijs en zo meer kinderen en hun ouders bereiken!

Om die reden zoeken we een enthousiast bestuurslid voor de portefeuilles onderwijs en vrijwilligersbeleid. De taken van dit bestuurslid zijn:

Het onderhouden van contacten met de scholen voor Voortgezet Onderwijs in de Zaanstreek;

vormgeven van transparant vrijwilligersbeleid en monitoren van de ontwikkelingen in nauwe samenwerking met de coördinator van Leergeld Zaanstad.

Profiel

We denken aan iemand die werkzaam is (geweest) in het voortgezet onderwijs en daarom makkelijk contacten kan leggen en kan schakelen tussen de wensen van de scholen (bijv. als het om laptops gaat) en de spelregels van Leergeld. Leergeld draait grotendeels op vrijwilligers, daarom is affiniteit met vrijwilligerswerk prettig.

Wat bieden wij?

Samenwerking binnen een enthousiast en goed functionerend bestuur (dat zes keer per jaar bijeenkomt)
Een buitengewone zinvolle tijdsbesteding waar Zaanse kinderen direct mee zijn geholpen

Een prettige samenwerking met betrokken vrijwilligers


Vacature bestuurslid Communicatie en PR

Op dit moment zijn we voor onze doelgroep nog te moeilijk te vinden en we willen daarom onze Communicatie en PR versterken en zo meer kinderen en hun ouders bereiken!

Om die reden zoeken we een ervaren en enthousiast bestuurslid met een sociale motivatie op het terrein van PR & Communicatie.

De taken van dit bestuurslid zijn:

  • Het actualiseren van onze beleidsvisie PR & Communicatie
  • Hoe bewerkstelligen we als een stichting een groter bereik
  • Hoe positioneren we ons als stichting tussen de vele andere Zaanse non-profit organisaties en leggen we een bestendige verbinding
  • Overleggen met de reeds actieve vrijwilligers op dit terrein zodat dit beleid op een goede manier vorm krijgt.

Profiel

We zoeken iemand die vanuit seniore en professionele kennis en met een warm hart voor de merkbeleving van organisaties met een sociale doelstelling wil bijdragen aan het nog beter profileren van onze stichting Leergeld Zaanstad.

Wat bieden wij?

  • Samenwerking binnen een enthousiast en goed functionerend bestuur (dat zes keer per jaar bijeenkomt)
  • Een buitengewone zinvolle tijdsbesteding waar Zaanse kinderen direct mee zijn geholpen
  • Een prettige samenwerking met betrokken vrijwilligers.

Voel je je aangesproken door één van deze twee vacatures? Heb je nog vragen? Neem contact op met de voorzitter van Leergeld Zaanstad, Hans Luiten (hansluiten@planet.nl, of 06-81423600)