Goedkope zorgverzekeringen voor minima.

Vul de vier cijfers van uw postcode in, zodat we u snel kunnen helpen met uw aanvraag.

Gemeente Zaanstad biedt goedkope collectieve zorgverzekeringen aan voor minima

Inwoners met een bijstandsuitkering of een laag inkomen kunnen in Zaanstad meedoen aan gemeentelijk aangeboden collectieve zorgverzekeringen. Er is keuze uit zes pakketten bij twee zorgverzekeraars; Zaanstad vergoedt een deel van de premie.

Binnen de collectieve zorgverzekering van Zaanstad bestaat de keuze uit zes pakketten bij zorgverzekeraars Univé en Zilveren Kruis. Het gaat om een basisverzekering en verschillende aanvullende verzekeringen. „De kosten voor het dagelijks leven zijn gestegen”, geeft wethouder René Tuijn de reden waarom Zaanstad de goedkopere zorgverzekeringen verzorgt. „Zaankanters met een laag inkomen hebben moeite om elke maand de touwtjes aan elkaar te knopen. Voor hen kan een zorgverzekering een zware last zijn. Die last willen we als gemeente wat verlichten met een collectieve zorgverzekering.”

Inloopspreekuren

Welke verzekering het beste past, verschilt per persoon. Zaanstad werkt samen met de onafhankelijke organisatie Gezond Verzekerd voor gratis advies over de verzekeringskeuze. „We willen het inwoners zo makkelijk mogelijk maken om informatie te krijgen en een keuze te maken”, vervolgt Tuijn. „Daarom zetten we in op goede voorlichting en waar nodig hulp bij een overstap. Samen met Gezond Verzekerd organiseren we informatiebijeenkomsten door heel Zaanstad en ook adviseren zij Zaankanters telefonisch en online.”

Inwoners kunnen digitaal advies krijgen of een van de inloopspreekuren bezoeken. Die zijn in buurthuis Kleurrijk in Zaandam (20 november tussen 9 en 12 uur), bij wijkteam Krommenie aan de Snuiverstraat 63a (20 november tussen 13 en 16 uur), wijkteam Noord-Kogerveld in Zaandam op het Hof van Holland 63a (29 november tussen 9 en 11 uur) en op het stadhuis van Zaanstad (29 november tussen 12 en 15 uur).

Lees ook: Opnieuw energietoeslag voor Zaanse minima, compensatie wordt iets ruimer dan in 2022